woman without dead skin face

Kuinka poistaa kuolleet ihosolut

Kaikki mitä sinun on hyvä tietää kuolleista ihosoluista. Tutustu kuolleen ihosolukon muodostumisen syihin ja siihen, kuinka sitä voi ehkäistä.

Kuinka poistaa kuolleet ihosolut

Kuollut iho on seurausta ihon kosteuden puutteesta ja kuivumisesta. Kuollut ihosolukko tuntuu usein epämukavalta ja ärsyttävältä, mutta ongelma on ratkaistavissa helposti. Kuollutta ihoa voi muodostua mihin tahansa vartalon iholla, mutta useimmiten sen tiedostaa juuri kasvojen alueella. Tässä tärkeimpiä kuolleen ihosolukon merkkejä, sen muodostumisen syitä ja vinkkejä kuolleen ihon poistamiseen. Mukana on myös neuvoja siihen, kuinka kuolleita ihosoluja saa poistettua kasvojen iholta kotikonstein.

Kuollut iho: Oireet

Kuiva ja kuollut iho voi näkyä monenlaisina oireina. Usein nämä oireet vaihtelevat iästä, terveydentilasta ja kuollutta ihosolukkoa aiheuttavista syistä riippuen. Oireita ovat mm:
- kiristävä tunne iholla erityisesti suihkun tai uimisen jälkeen
- ihon hilseily
- ihoärsytys
- punoitus
- harmahtava iho
- halkeamat tai pienet rypyt iholla
MIKSI KUOLLEITA IHOSOLUJA MUODOSTUU?

MIKSI KUOLLEITA IHOSOLUJA MUODOSTUU?

On tärkeää tietää, miksi kuollut iho kasvoissa on niin tavallista, jotta osaa myös poistaa sen oikein. Useimmiten kuolleita ihosoluja muodostuu ympäristötekijöiden vaikutuksesta. Nopea muutos säätilassa tai lämpötilassa voi vaikuttaa siihen, miten hyvin iho pysyy kosteutettuna. Kuolleita ihosoluja voi muodostua myös tiettyjen käyttäytymiseen liittyvien seikkojen tai muiden ihosairauksien vaikutuksesta. Olemme listanneet kaikki tekijät, jotka aiheuttavat kuolleiden ihosolujen muodostumista:
woman without dead skin on face
Sää – Sää vaikuttaa siihen, kuinka hyvin iho onnistuu lukitsemaan kosteuden sisäänsä. Talvella lämpötilan ja ilmankosteuden laskiessa iho saa kamppailla pysyäkseen kosteutettuna. Tästä syystä iho voi kuivua ja kuolla. Talvinen sää onkin tavallinen syy kuolleiden ihosolujen muodostumiselle juuri kasvojen iholla.

Kuumat suihkut ja kylvyt – Kuumat suihkut ja kylvyt voivat vahingoittaa ihon luonnollista suojakerrosta. Silloin iho ei pysty yhtä lailla pitämään kosteutta sisällään. Näin iholle muodostuu myös ei-toivottua kuollutta ihosolukkoa.

Voimakkaat saippuat – Saippuaa käytetään ihon pesemisessä ja rasvan irrottamisessa iholta. Liian voimakas saippua saattaa kuitenkin poistaa rasva-aineita iholta liiankin kanssa, jolloin iho kuivuu. Kasvojen iho on herkkä, joten voimakkaan saippuan käyttäminen kasvoilla voi aiheuttaa kuolleen ihosolukon muodostumista.

Muut ihosairaudet – Muut ihosairaudet kuten psoriaasi ja ihottuma ovat omiaan aiheuttamaan kuolleiden ihosolujen muodostumista iholle. (Jos epäilet sairastavasi ihosairautta, kysyä neuvoa lääkäriltä.)

Uima-altaat – Yleiset uima-altaat täytetään tavallisesti kloorivedellä, jotta vesi pysyisi puhtaana. Kloori on ihoa ärsyttävä ja kuivattava kemikaali. Liiallinen uiminen kloorivedessä voi aiheuttaa kuolleiden ihosolujen muodostumista kasvojen ja vartalon iholle.

Nyt kun tunnemme ilmiön syyn, kuinka kuolleita ihosoluja voi poistaa?

KUINKA POISTAA KUOLLEET IHOSOLUT

Tunnemme kuolleiden ihosolujen aiheuttamat oireet ja tekijät, jotka kuolleen ihosolukon kertymistä aiheuttavat, nyt on aika tutustua keinoihin, joilla kuolleista ihosoluista pääsee eroon ja kuinka niiden muodostumista voi ehkäistä. Tässä kuusi parasta vinkkiä kuolleiden ihosolujen poistamiseen iholta:
1. Vähennä kylpemistä ja suihkuttelua
Käy suihkussa ja kylvyssä vain lyhyesti. Viivy korkeintaan 10 minuuttia kerran päivässä. Näin ihon luonnolliselle suojakerrokselle aiheutuu mahdollisimman vähän vahinkoa, eikä kuolleita ihosoluja pääse muodostumaan yhtä paljon. Monet eivät aivan tiedostakaan, kuinka usein suihkussa pitäisi käydä ja viipyvät siellä tarpeettoman pitkän ajan. Suosittelemme myös käyttämään kädenlämpöistä vettä ja välttymään näin kuuman veden aiheuttamilta vaurioilta.

2. Käytä hellävaraisia ihonhoitotuotteita!
Jotkin ihonhoitotuotteet voivat olla tarpeettoman voimakkaita ja aiheuttaa ihoan kuivumista, etenkin kasvojen alueella. Usein kuollut ihosolukko kasvojen iholla johtuu hajusteista, jotka vahingoittavat ihon kosteuden pitävää kerrosta. Suosittelemme käyttämään kasvojen pesun yhteydessä hellävaraisia tuotteita, jotka auttavat irrottamaan kuolleita ihosoluja ja ehkäisemään niiden muodostumista. NIVEA Sensitive Cleansing Wipes -pyyhkeet puhdistavat ihoa hellävaraisesti säilyttäen sen luonnollisen kosteuden.

3. Kuori
Ihon kuoriminen poistaa ihosta ei-toivottua kuollutta ihosolukkoa, erityisesti kasvojen alueelta. On tärkeää tietää, kuinka ihoa voi kuoria turvallisesti, jotta iho ei vaurioidu entisestään. NIVEA Anti Blemish Daily Wash Scrub -puhdistusgeeli kuorii ihon hellävaraisesti vahingoittamatta, säilyttäen ihon luonnollisen kosteuden. Suosittelemme kevyttä kuorintaa kahdesti viikossa. Näin kuollut ihosolukko saadaan säännöllisesti pois iholta. Kuorintaa ei kannata tehdä tätä useammin, koska liiallinen kuorinta voi vahingoittaa ja ärsyttää ihosoluja.

4. Käytä ilmankosteuttajaa
Jos kuolleita ihosoluja muodostuu runsaasti, ilmankosteuttajasta voi olla apua. Se pitää huoneilman kosteana ja estää ihoa kuivumasta. Näin kuolleen ihosolukon muodostumista voi ehkäistä jo ennalta.

5. Pukeudu lämpimästi
Talvella iho on hyvä suojata sitä kuivattavilta tekijöiltä. Kuten yllä mainitsimme, kylmällä säällä iho saa taistella pysyäkseen kosteutettuna. Pyri pukeutumaan oikein lämpimästi, muista päähine, hansikkaat, huivit ja muut!  

6. Levitä kosteusvoidetta suihkun jälkeen
Viimeisimpänä on syytä muistuttaa, että peseytymisen jälkeen iholle on tärkeää levittää kosteusvoidetta. Se auttaa lukitsemaan kosteuden ihon sisään ja ehkäisemään kuolleiden ihosolujen muodostumista. NIVEA Soothing Day Cream -päivävoide on elvyttävä kosteusvoide, joka jättää ihon pehmeäksi ja notkeaksi.
 
Näiden kuuden vinkin avulla onnistut poistamaan kuolleet ihosolut samalla ehkäisten niiden muodostumista.
woman without dead skin face
woman avoiding dead skin cells on face in shower

KOTIKONSTIT - KUOLLEEN IHOSOLUKON POISTAMINEN KASVOJEN IHOLTA

Kuollut iho kasvoissa voi turhauttaa, ja joskus tuntuu, että ainoa tapa päästä siitä eroon on käyttää voimakkaita kuorivia aineita. Olemme kuitenkin kehittäneet luonnollisista ainesosista koostuvia reseptejä, joita voi valmistaa omassa keittiössä.
coconut oil for dead skin
Kookosöljy
Kookosöljy on mainio ihoa kosteuttava ja rauhoittava ainesosa, jolla on myös muita myönteisiä ominaisuuksia. Sitä voi käyttää myös herkillä ihoalueilla, kuten kasvoilla. Öljy estää ihoa kuivumasta ja kuolleita ihosoluja muodostumasta. Levitä kookosöljyä ongelma-alueille ja anna imeytyä. Huuhtele lämpimällä vedellä ja levitä iholle kosteusvoidetta.

Kahvikuorinta
Kahvikuorintaa voi käyttää kuolleiden ihosolujen kuorimiseen ihon pinnalta. Kahvi on myös tehokas parantamaan ihon väriä, erityisesti kasvoilla. Sekoita alla mainitut ainesosat ja levitä seosta käsiteltäville alueille. Anna vaikuttaa 5–10 minuutin ajan. Pese lämpimällä vedellä ja levitä iholle kosteusvoidetta.

3 tl kahvinpuruja
1 tl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
1 tl sokeria

Kaurakuorinta
Kaura on erityisen hyvä apu kuivan ja kutisevan ihon hoidossa. Sen antioksidatiiviset ja tulehdusta lievittävät ominaisuudet rauhoittavat ihoärsytystä. Kauran karkeus auttaa myös kuorimaan kuolleita ihosoluja kasvojen iholta. Levitä kasvoille ja hiero pyörivin liikkein. Anna vaikuttaa 10 minuutin ajan ja huuhtele lämpimällä vedellä. Muista jälleen levittää kosteusvoidetta käsittelyn jälkeen, jotta iho pysyy kosteutettuna. Tarvittavat ainesosat:

2 tl kauraa
2 tl jogurttia
1 tl hunajaa
Poista kuolleet ihosolut

NIVEA MagicBar Exfoliation Cleansing Bar

Tutustu NIVEA Exfoliating MagicBar -kasvosaippuaan, joka sisältää aktiivihiiltä tehostamaan kuolleiden ihosolujen ja epäpuhtauksien irtoamista iholta. Kasvosaippua jättää ihon kauniin mattapintaiseksi. Kokonaan luonnollisista ainesosista tehty vegaaninen koostumus ei sisällä lainkaan voimakasta saippuaa ja on hellävarainen iholle. Tuote ei ainoastaan hoida ihoa, vaan se myös suojelee maapalloa – kasvosaippua on pakattu 100% kierrätyspaperiin, eikä sisällä grammaakaan muovia.